Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Велигденска трпеза Мозаик

Најздрав начин за бојадисување јајца: Традиција која се пренесува од колено на колено (Видео)

Многу домаќинки ќе ја изберат баш оваа техника на бојадисување Велигденски јајца, а еве и зошто.

Овој метод бара исклучиво природни состојки за фарбање јајца, што укажува на тоа дека е најздрав избор.

Она што е потребно за оваа техника се: најлонски чорапи, ножици, тревки во разни облици и лушпи од кромид.

На јајцата залепете ги саканите тревки, како би се нацртал облик, ставете во чорап и врзете го. Јајцата ставете ги во лушпите од кромид и гответе околу 20 минути.

Потоа извадете ги и отстранете ги чорапите и тревките.

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕОТО во прилог:

https://youtu.be/kCyF59fetnQ