13 C
Скопје
18. април 2021
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Коронавирус Македонија

Коронавирусот коси низ Македонија – Ситуацијата во Битола ескалира, најкритично во Скопје

Дистрибуција по градови на коронавирус

Заболени (вкупно) Активни случаи (вкупно)

Скопје 61556, активни 10838
Прилеп 7399, активни 1055
Куманово 7351, активни 1150
Тетово 6571, активни 680
Битола 5030, активни 1149
Велес 4826, активни 813
Гостивар 4752, активни 524
Кавадарци 4695, активни 733
Штип 4458, активни 484
Охрид 4384, активни 804
Струмица 3466, активни 445
Струга 2763, активни 272
Кочани 2384, активни 281

Кичево 2148, активни 264
Неготино 2014, активни 360
Гевгелија 1967, активни 404
Свети Николе 1333, активни 133
Крива Паланка 1119, активни 112
Ресен 1093, активни 218
Радовиш 970, активни 145
Берово 922, активни 149
Дебар 880, активни 55
Делчево 877, активни 105
Пробиштип 725, активни 84
Виница 660, активни 97

Валандово 566, активни 102
Крушево 445, активни 123
Богданци 431, активни 71
Демир Капија 375, активни 61
Кратово 339, активни 26
Демир Хисар 336, активни 44
Македонски Брод 322, активни 49
Пехчево 239, активни 28
Македонска Каменица 212, активни 16
Дојран 120, активни 17