-2 C
Скопје
17. јануари 2021
Centar.mk – Дознај сѐ!
Коронавирус Centar Во тренд...

Светската здравствена организација конечно објави која маска е убедливо најдобра против корона вирусот

Светската здравствена организација (СЗО) во советот објавен денес изјави дека граѓаните што живеат во области каде се шири корона вирусот треба да носат заштитни маски во продавници, работни места и училишта, доколку нема соодветна вентилација.

Во новите упатства, СЗО наведува дека здравствените работници можат да носат маски од типот H95, доколку се достапни, кога се грижат за лица со корона вирус.

Сепак, СЗО предупредува дека единствената докажана заштита е кога таквите маски ја применуваат постапката за генерирање аеросоли.