-2 C
Скопје
22. јануари 2021
Centar.mk – Дознај сѐ!
Коронавирус Centar Во тренд...

Македонија завиена во црно: 41 лице почина, најмладиот имаше само 31 година

Починати се 41 лице, се седумнаесет пациенти од Скопје (82, 80, 69, 55, 55, 60, 69, 81, 64, 84, 78, 55, 80, 31, 98, 80 и 49г), двајца од Прилеп (56 и 71г), двајца од Велес (76 и 58г), тројца пациенти од Битола (75, 60 и 77г )

Починале и четири лица од Охрид (60, 74, 72 и 66г), еден пациент од Кавадарци (67г), четири од Гостивар (72, 91, 56 и 54г), тројца од Струмица (78, 63 и 70г), еден од Радовиш (67г).

Починал и еден човек од Кочани (68г), еден од Пробиштип (85г), еден од Валандово (75г) и еден пациент од Кичево (66г).

Од нив еден пациент е починат вон, останатите се починати во болнички услови.