Секогаш во средиштето на збиднувањата...

САД ја продолжија забраната за патување во Канада и Мексико до 21 декември

фото: Pixabay

САД објавија дека ќе ги продолжат ограничувањата што забрануваат патување што не е итно по копнените граници со Канада и Мексико до 21 декември.

Ограничувањата првпат беа воведени во март за да се контролира ширењето на Ковид-19.

Вршителот на должноста шеф на националната безбедност, Чад Вол0ф, на „Твитер“ изјави дека САД тесно соработуваат со Мексико и Канада за да ја одржат неопходната трговија и патувања истовремено заштитувајќи ги граѓаните од вирусот.

Канада исто така го потврди продолжувањето.

МАРКЕТИНГ