Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Аларманто во Србија: Рекорден број на новозаразени од почетокот на пандемијата

фото Pixabay

512 новозаразени од коронавирус се регистрирани во Србија за последниве 24 часа.

Ова е највисока бројка на новозаразени од почетокот на пандемијата во Србија.

Починале две лица.

Во последните 24 часа биле тестирани 7.425 лица, а од почетокот на епидемијата 1.256.531.

Хоспитализирани се 490 лица, а на респираторот има 27 пациенти.

Стапката на смртност во Србија е 2,10 проценти.

Претходниот рекорд во Србија беше поставен на 26 јули, кога беа заразени 467 лица.

Маркетинг