Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Караџоски: Може да има и по 1000 заболени од корона вирусот дневно

Бројките на заболени од корона вирусот во нашата земја рапидно расте во изминатите неколку дена и тоа го вклучи алармот кај Комисијата за заразни болести.

Нејзиниот претседател, Жарко Караџоски, уште еднаш ги повика граѓаните на послушност, со цел да не се оптовари здравствениот систем.

„Не можат ни 500 доктори, 500 медицински сестри да помогнат. Не можеме да измислуваме нови епидемиолози. Дајте една мерка која сите можеме да ја спроведеме. Не по 200,300, туку можеме да одиме и до 1000 случаи на ден. Предлогот наш ќе биде да се спречи секакво групирање“, рече Караџоски.

спонзорирано: