Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Во Чешка конечно под 1.000 новозаболени од коронавирус

Во Чешка, претходниот ден се регистрирани 792 нови случаи на коронавирус, бидејќи бројот на новозаболени лица беше над 1.000 во последните пет дена.

Денешниот извештај не наведува колку луѓе биле тестирани.

Вкупниот број на заразени се искачи на 36.188.

спонзорирано: