Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Дали треба да се затворат плажите?

Подобро да се затворат плажите, бидејќи задолжителното носење маска не се почитува, вели професорот на Медицинскиот факултет, Никола Пановски.

Тој за телевизија Телма рече дека протоколите мора да бидат сменети, бидејќи прописите што се носат, како овој за задолжително носење маска на плажа, мора да бидат логични.

– Подобро да ги затворат плажите отколку да кажат дека луѓето ќе седат на плажа со маска 3-4 часа на 40 степени. Тоа е мачење. Во моментот сум на плажа во Охрид. Има 600-700 луѓе. Маски носат само келнерите и персоналот – вели Пановски.