-9 C
Скопје
20. јануари 2021
Centar.mk – Дознај сѐ!
Коронавирус Centar

Научниците открија нов симптом на коронавирусот, најприсутен кај пушачите

фото Pixabay

Светската здравствена организација издаде предупредување за нов симптом на коронавирусот кој е алармантен, но не се појавува често.

Коронавирусот до сега зарази повеќе од десет милиони луѓе околу светот. Иако ни се добро познати симптомите, СЗО издаде предупредување околу еден многу важен симптом на вирусот.

Алармантен симптом на коронавирусот е искашлување крв.

Иако е редок знак на инфекција, но е алармантен и се појави кај 56.000 потврдени заразени од вирусот.

Според Националната здравствена организација на Британија, крвта се искашлува како резултатот на инфицираните бели дробови.

Искашланата крв вообичаено е светло црвена

Доколку сте искашлале крв, веднаш обратете се на лекар.