Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Од утре постепено враќање кон нормален живот и олабавување на мерките

Од утре се очекува постепно олабавување на мерките, а притоа да се почитуваат правилата за дистанца меѓу граѓаните, а ќе остане и задолжителното носење на маски во затворени простории.

Комисијата се очекува од среда да предложи враќање на угостителските објекти во живот, на летните тераси.

Се очекува да се отворат кафичите, рестораните и плажите низ Македонија. Угостителите со недели ги подгтовуваа терасите според новите прописи.

Од денес со работа почнаа угостителските објекти во Грција, а уште пред 3 недели во Србија и Словенија.