Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Србија ги отвори границите за македонските граѓани: Нема потреба ниту од негативен тест, ниту од изолација

Владата на Србија одлучи да ги прифати препораките на Кризниот штаб во борбата против коронавирусот. Од утре (22 мај) за влез во Србија нема да треба негативен тест, ниту посебна дозвола како за домашните, така и за странските државјани.

Исто така нема потреба од самоизолација при влезот.

На сите личности кои влегуваат во Србија, ќе им биде издаден посебен документ во кој се наведува дека вирусот и натаму циркулира во земјата, и начини на превентивна инфекција.

Македонските државјани во Србија може да патуваат само со лична карта.

error: Соддржината е заштитена.