-3 C
Скопје
18. јануари 2021
Centar.mk – Дознај сѐ!
Centar Мозаик

Да постоеше Југославија денес ќе имаше над 20 милиони жители и би била 53-та економија во светот (Видео)

Кон крајот на оваа година ќе се навршат точно 100 години од формирањето на Кралството СХС, односно почетокот на Југославија.

Џозеф Писнети направил интересна анализа на Јутјуб за тоа како би изгледала обединета и обновена Југославија.

Според анализата, новата Југославија има помалку жители отколку во 1991 година, а бруто националниот производ би изнесувал 191.045.000.000 милијарди долари, што би ја позиционирало Југославија на 53-то место на светот.

Југословенската војска би броела 230.000 припадници, а петте најголеми градови би биле Белград, Загреб, Сараево, Љубљана и Скопје.

видео Јутјуб