Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Се поблиску до милион заразени од коронавирус: Ова се државите каде молскавично се шири заразниот вирус

Се поблиску до еден милион заразени од коронавирус.

До 21 часот вечерва се регистрирани 921.020 заразени од коронавирус, додека починале 46.155 лица, а се излечиле 193.352 луѓе.

Само денес се регистрирани нови 62 илјади заразени лица.

 

 ВКУПНО ЗАРАЗЕНИСЛУЧАИ РЕГИСТРИРАНИ ДО 21 ЧАСОТ ДЕНЕСВКУПНО ПОЧИНАТИПОЧИНАТИ ДО 21 ЧАСОТ
САД207,535+19,0054,609+556
ИТАЛИЈА110,574+4,78213,155+727
ШПАНИЈА102,136+6,2139,053+589
КИНА81,554+363,312+7
ГЕРМАНИЈА76,544+4,736858+83
ФРАНИЦЈА56,989+4,8614,032+509
ИРАН47,593+2,9883,036+138
ВЕЛИКА БРИТАНИЈА29,474+4,3242,352+563
ШВАЈЦАРИЈА17,137+532461+28
ТУРЦИЈА15,679+2,148277+63

 

error: Соддржината е заштитена.