Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Речиси пола милион заразени со коронавирус во Светот

Бројот на заразени од коронавирус во Светот достигна 492,799 лица до 16 часот и 30 минути по македонско време.

Од почетокот на пандемијата досега починале 22.192 лица, а оздравеле 119,736.

Досега според број на заразени првите пет земји се следниве:

  • Кина – 81,285 заразени
  • Италија 74.386 заразени
  • САД – 68.906 заразени
  • Шпанија – 56.188 заразени
  • Германија 41.009 заразени