Секогаш во средиштето на збиднувањата...

14 лекари кои биле во контакт со заразениот од Тетово ќе бидат тестирани за коронавирус

Пациентот од Тетово престојувал две недели во Заводот за рехабилитација во Козле, но бил неподвижен и имал само една посета, информира министерот за здравство Венко ФИлипче.

По, испуштањето од болницата бил тестиран и упатен на инфкетивната клиника.

Многу мал број на пациенти. 14 здравствени работници и 4 ца паиенти се тсетирани без симптоми се, соопшти Филипче.