Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Град Скопје се откажува од присилна наплата на долгови додека траат мерките за заштита

Град Скопје ги известува граѓаните дека нема да презема никакви дополнителни мерки, вклучително и присилна наплата, кон сите даночни обврзници во Скопје што имаат неподмирени долгови.

Градските власти информираат дека оваа одлука ќе важи дека траат препораките и мерките на Владата и Министерството за здравство во однос на спречување на ширењето на коронавирусот.

„Градот почна со доставување решенија за данок на имот до сите физички и правни лица на територијата на Скопје, како и решенија за комунална такса-фирмарина до сите правни лица. Истовремено, се доставуваат и опомени за неплатени решенија за данок на имот и фирмарина за 2019 година на сите обврзници, кои не го подмириле долгот за минатата година“, се потсетува во соопштението.