Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Поради коронавирусот, училиштата во Хонгконг затворени до 16 март

Во Хонгконг училиштата ќе бидат затворени до 16 март за да се спречи ширењето на коронавирусите во градот, каде што се потврдени 50 случаи слични на грип.

Градскиот секретар за образование Келвин Џунг изјави дека основците и средношколците од продолжениот распуст нема да се вратат во клупите до половината од март.

Одлуката е донесена на советот на здравствените работници.

АП потсетува дека учениците требало да се вратат на училиште на 17 февруари, но тогаш паузата е продолжена до 2 март.

Во Хонгконг едно лице почина од коронавирус./Makfax

Loading…


Во тренд…