Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Една од најубавите железнички траси на светот се наоѓа во бивша Југославија (Видео)

Една од најубавите железнички траси на светот се наоѓа во бивша Југославија, пишува Бизнис Инсајдер.

Оваа железничка траса е сместена меѓу десетте најубави на светот.

Станува збор за трасата која го поврзува Белград со црногорски Бар.

Како што наведува порталот, патниците на оваа траса поминуваат 435 мостови и 254 тунели. Возот се движи и на брегот на Јадранското море.