Секогаш во средиштето на збиднувањата...

ЕУ ги продолжи санкциите кон Русија за шест месеци

Европските лидери на самитот во Брисел се согласија да ги продолжат економските санкции кон Русија за уште шест месеци, односно до крајот на јули 2020 година.

Санкциите се насочени против енергетскиот, финансискиот и вооружениот сектор на Русија.

ЕУ првпат воведе санкции кон Русија по анексијата на Крим во 2014 година.

loading…