Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Серија земјотреси ја погодија Италија во период од 30 минути

Серија од три земјотреси ја стресоа Италија во рок од 30 минути.

Првиот земјотрес се случил синоќе во 22:55 минути со магнитуда од 3.7 степени според Рихетр, во 23:16 минути регистриран е нов земјотрес со 3.4 степени според Рихетровата скала, а по пет минути уште еден потрес од 2.2 степени.

Пред десет години се случи разорен земјотрес од 6.3 степени во Италија.