Секогаш во средиштето на збиднувањата...

ВИДЕО: Експлозија во Драч- срушен хотел од шест ката

Со контролирана експлозија денес на плажата во Драч е срушена шестокатна зграда која била тешко оштетена во земјотресот на 26 ноември.

До експлозијата дошло благодарение на четиричасовна работа на експерти.

Силна експлозија одекнала, откако граѓаните биле евакуирани.