Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Училиштeн полицаец застрела ученик кој вперил пиштол кон него

Во средно училиште во предградието на Милвоки полицаец пукал во вооружен ученик кој вперил пиштол кон него, соопшти полицијата.

Притоа е ранет 17-годишен ученик во средното училиште „Вокиша Саут“, кој е уапсен. Неговата состојба е стабилна и никој друг не е повреден во инцидентот, изјави шефот на локалната полиција Расел Џек.

Сè се случило кога еден ученик му кажал на училишниот полицаец дека неговиот другар има пиштол, а наскоро пристигнала и полицијата.

Џек не прецизирал дали другите ученици биле во училницата во моментот на инцидентот.

Полицијата соопшти дека инцидентот бил изолиран и дека не трагаат по други осомничени.