Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Германија ги засили контролите на границите

Германската полиција соопшти дкеа ги обновува проверки на граничните пунктови и дека лица на кои им е забрането повторно да влезат во земјата ќе бидат вратени на сите внатрешни германски граници.

Тоа ќе се случи без оглед на какви било нови апликации за статус на заштита во Германија.

Во иднина планираните инспекции почесто ќе бидат насочени кон внатрешните граници на земјата, земајќи ги предвид патиштата што ги користат илегалните имигранти.

Проверките ќе се вршат случајно на сите германски гранични премини.

Проверки вчера беа извршени на германско-полската граница, на граничниот пункт во градот Горлиц, во провинцијата Саксонија./Makfax

Маркетинг