Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Десетина полицајци убиени во заседа во Мексико

Фото: Centar.mk

Сојузното министерство за јавна безбедност информираше дека се убиени 14 полицајци, додека министерството во таа сојузна држава наведе дека е потврдена смртта на 13 полициски службеници, а повредени се три лица.

Полицајците работеле во близина на градот Агуахе, кога вооружени цивили пукале со огнено оружје.

Државата Мичоакан е место на немири помеѓу наркокартелите веќе долго време.