Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Германија забрани извоз на оружје во Турција

Германија забрани извоз на оружје во Турција поради турската воена операција во североисточна Сирија.

Германскиот министер за надворешни работи Хајко Маас изјави дека со оглед на турската воена офанзива во североисточна Сирија, сојузната влада нема да издаде нови лиценци за целата воена опрема што Турција би можела да ја користи во Сирија.

Само во 2018 година, Германија извезе оружје во вредност од 243 милиони евра во Турција, што е речиси една третина од вкупниот извоз на оружје на Германија/Makfax

Анкета во живо

Кој е победник во вечерашниот ТВ Дуел на Канал 5?

View Results

Loading ... Loading …

Loading…


Во тренд…