Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Финансиска помош од Општина Чаир за изгорените куќи во Серава

фото Pixabay

Општина Чаир се солидализира со семејствата на изгорените куќи во населба Серава. На 29-тата седница на Советот на Општина Чаир едногласно се усвои предлогот за финансиска помош за семејствата на двете изгорени куќи во населба Серава.

Исто така, Општина Чаир посредува за изнаоѓање и на други донатори и апелира до сите кои имаат можност да придонесат за повторната изградба на куќите пред да почне зимскиот период, соопшти општината./Makfax