Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Со Грција ќе се водат преговори за изградба на Интерконективен гасовод меѓу двете држави

На вчерашната седница Владата го разгледа и усвои предлогот за поведување постапка за водење на преговори за склучување на Договор меѓу Република Северна Македонија и Република Грција за реализација на Проектот за изградба на Интерконективен гасовод меѓу двете држави и го овласти министерот за економија Крешник Бектеши, како шеф на делегацијата од Република Северна Македонија да го парафира текстот на Договорот по постигнувањето согласност на преговорите./Макфакс

Loading…