Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Гутереш најави формирање сириска уставна комисија

Генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш, објави дека е постигнат договор помеѓу сириската влада и опозицијата за воспоставување комисија која има задача повторно да напише устав.

„Со задоволство го објавувам договорот меѓу владата на Сириската Арапска Република и сириската преговарачка комисија за воспоставување кредибилна, балансирана и инклузивна комисија, која ќе биде потпомогната од Обединетите нации во Женева“, изјави Гутереш пред новинарите во седиштето на ОН во Њујорк.

Во тренд…