Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Во август во Амазонија биле регистрирани над 30.000 пожари

Бразилскиот Национален институт за вселенски истражувања објави дека во областа Амазонија во август бил регистриран 30.901 пожар, што е најголем број во еден месец, од 2010 година.

Тоа е за 196 отсто повеќе во однос на август, минатата година.

Во август во 2010 година, биле регистрирани 45.018 пожари.