Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Почина Дејвид Кох, еден од најбогатите луѓе на светот

Милијардерот Дејвид Кох, бизнисмен, политички активист и главен донатор на конзервативното движење и образовни групи почина на 79 години.

Тој по професија беше инженер по хемија.

Дејвид и неговиот постар брат Чарлс беа познати по огромната политичка мрежа којашто ја изградија, а стана позната како „Кохтопус“.

Двајцата во 2012 година го зазедоа четвртото место на листата на „Форбс“ на 500 најбогати луѓе во САД.

error: Соддржината е заштитена.