Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Аирлија: Германија ја заврши постапката за ратификација на протоколот за НАТО

фото: Фан страна на фејсбук @zaevzoran

Заменик-амбасадорот на Сојузна Република Германија во САД го предаде официјалниот документ за ратификација на протоколот за пристапот на Република Северна Македонија во НАТО, со што во Германија постапката за ратификација за пристапување на Северна Македонија во НАТО е завршена.

Ова беше соопштено денеска од страна на германската амбасада во Скопје.

Германскиот Буденстаг го ратификуваше протоколот за членство во НАТО на 6 јуни годинава.

error: Соддржината е заштитена.