Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Протест пред бразилската амбасада во Лондон поради сечење на шумите

Борците за заштита на животната средина денеска фрлаа црвена боја на бразилската амбасада во Лондон, во знак на протест поради штетата што им се нанесува на дождовните шуми од Амазон и на домородните народи што живеат таму.

Двајца активисти од групата „Бунт против изумирање“ се залепиле за прозорците на амбасадата, додека други двајца се качиле на стаклената натстрешница над влезот.