Секогаш во средиштето на збиднувањата...

(видео) Вака се менуваа знамињата на европските земји низ историјата. Еве како се менуваше македонското

Дваесетти век, особено почетокот, донел големи промени на европскиот континент.

Некои од државите кои постоеле на почетокот од минатиот век, веќе не постојат, некои ги промениле имињата, а поголем број од нив ги промениле и знамињата.

Како изгледало тоа може да погледнете на видеото кое се појави на Јутјуб.