Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Италија го затвори најголемиот центар за мигранти на Сицилија

Италијанскиот министер за внатрешни работи, Матео Салвини, го затвори центарот за мигранти на Сицилија, кој се смета за најголем во Европа, поради намалувањето на приливот на мигранти од минатата година.

Од лани бројот на мигранти во центрите е намален од 182.000 на 107.000. Податоците на Министерството за внатрешни работи покажуваат дека годинава во Италија пристигнале 3.073 мигранти, во споредба со истиот период лани, кога бројката изнесувала 17.000, а во 2017 година – 85.000.

Во тренд…