Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Генерален штрајк поради пензиските реформи во Бразил

фото Илустрација/Pixabay

Во Бразил денаскапочна генерален штрајк на синдикатите на работниците кои протестираат против реформите во пензискиот систем за кои моментално се расправа во Конгресот.

Бразилската Влада планира да ја зголеми старосната граница за заминување во пензија на 65 години за мажите и на 62 за жените, како и да ги зголеми придонесите за работниците.