Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Попладнево се тресеше Балканот: Почувствувани два силни земјотреси

Два прилично силни земјотреси од 4 и 4,4 степени се регистрирани на Балканскиот полусторв попладнево.

Првиот од четири степени бил забележан во Подгорица, Црна Гора, а вториот во Грција.

Во Грција се регистрирани и неколку други помали потреси.