Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Нов бран мигранти тргнал кон Европа

Италијанската разузнавачка агенција (АИСЕ) издаде предупредување дека илјада мигранти од северна Африка се обидуваат да стигнат до Европа, а меѓу нив најверојатно се кријат исламистички терористи.

Според извештајот на АИСЕ, дополнително околу 6.000 мигранти би можеле наскоро да се обидат да дојдат во Италија, по најновите немири во Либија, пренесе агенцијата „В4НА“.

Како што се наведува, овој нов бран е предизикан од офанзивата на воениот командант Калифа Хадтар на Триполи, на почетокот од месецов, што предизика нови немири во оваа земја.

error: Соддржината е заштитена.