Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Силјановска која ниту еднаш не го осуди насилството од 27 април, денеска е вознемирена од правдата, велат од СДСМ

Кандидатката на Христијан Мицкоски, Гордана Силјановска која ниту еднаш не го осуди насилството од 27 април, денеска соопшти дека чуствува вознемиреност од тоа што конечно профункционира правната држава и што се расчистува еден од најтрагичните настани во поновата македонска историја, соопшти СДСМ.

„Наместо да се крие зад задоцнети евтини политички изјави Силјановска треба да одговори:

Дали како професор по правни науки не смета дека на 27 април брутално беше нападната демократијата?
Дали на 27 април во Собранието имаше обиди за убиство?
И дали се срами што е поддржана од политичка структура која има крвави раце?

Лицемерно е Силјановска да зборува за селективна правда, кога зад неа стои партијата која е симбол за селективност, партизација и притисоци врз судството и обвинителството.

Очигледно е дека Силјановска исто како и Мицкоски го брани насилството и останува посветена на матрицата на Никола Груевски, матрица на насилство, криминал и конфликти“ наведува партијата.