Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Што ќе се случи со вашиот организам ако секој ден јадете суво грозје

Сувото грозје е многу здраво за нашиот организам. Ова суво овошје е многу здраво и хранливо. Во продолжение погледнете неколку здравствени придовки ако го конзумирате секојдневно во умерени количини:

– го чисти организмот
– го чува срцето
– ги топи масните наслаги
– спречува воспалителни процеси
– ја подобрува работата на метаболизмот
– помага кај артритис и реума
– ја подобрува работата на бубрезите и белите дробови
– спречува создавање на камен во бубрезите
– помага кај бронхитис и кашлица
– го подобрува памтењето
– го успорува стареењето
– го подобрува сонот

Во тренд…