Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Силно невреме пустошеше во регионот: Откорнати знаци, превртени камиони, срушени дрвја…

Босна и Херцеговина беше зафатена од силно невреме вечерва кога силен ветер буквално корнеше се.

Според МВР на Херцеговско-неретванскиот Кантон од силниот ветер се превртеле две камионски приколки.

Според медиумите пак на патиштата можат да се забележат откорнаати дрвја, знаци и тн.

Цивилната заштита на Мостар упати предупредување до граѓаните да избегнуваат престој или минување крај стари и оштетени дрва и напуштени објекти, како и да преземат акција за самозаштита.

спонзорирано: