Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Нова цена на горивата

фото Pixabay

Нас 18 март, во понеделник се очекува да биде соопштена новата цена на горивата од страна на Регулаторната комисија за енергетика, која стандардно секој втор понеделник во месецот ги утврдува новите цени на бензинот и дизелот согласно светските трендови на цените на нафтата.

Со последните одлуки, цените на горивата поскапија.

Бензините поскапуија за 2 денари по литар. Дизелот пка е поскап за 1 денар. В

Според тоа, сега ЕУРОСУПЕР БС 95 се точи за 64,5 денари по литар, а ЕУРОСУПЕР БС 98 за 66,5 денари.
Литар дизел чини денар поскапо и се продава по цена од 61 денар.