Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Трајко Вељановски ја поздрави одлуката да не му се одземе имунитетот

Пратеникот на ВМРО ДПМНЕ, Трајко Вељановски, ја поздрави одлуката да не му се одземе пратеничкиот имунитет:

,,Собранието на Република Македонија не го одзеде имунитетот којшто го имам како пратеник. Тоа е принципиелна одлука. Стојам на располагање да се јавам на сите покани по предметот и да ги почитувам сите позитивни законски прописи“-напиша на својот фејсбук профил.

Тој е предмет на истрага на обвинителството во случајот за настани од 27 април во Собрание и е посочен како еден од организаторите за насилниот упад во Собрание на РМ.