Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Откажани сите настани поврзани со манифестацијата по повод празникот Свети Трифун во Кавадарци

Ова е голема трагедија за нашата земја, во овие тешки мигови не се опишува болката која ја предизвика оваа голема несреќа. Градоначалникот г-дин Митко Јанчев, Советниците од Совет на Општина Кавадарци и граѓаните на Општина Кавадарци изразуваат длабоко сочувство до семејствата на загинатите и брзо заздравување на повредените.

Владата на Република Македонија излезе со официјално соопштение дека наредните два дена се прогласени како денови на жалост.

Општина Кавадарци во целост ја откажува манифестацијата по повод празникот св.Трифун. Сите активности кои беа предвидени на Градскиот плоштад се откажуваат. Граѓаните на Општина Кавадарци може да присуствуваат на литургиите во храмовите и сомболичното закројување.