Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Заев: Отвораме дебата за промена на името на партијата

Вечерва ќе се отвори и темата за промена на името на партијата, изјави премиерот Зоран Заев, пред почетокот на состанокот на Извршниот одбор на СДСМ.

„Има предлози да биде само Социјаледомкратки сојуз или Социјалдемократски сојуз на Северна Македонија“, рече Заев.

Во врска со барањето за предвремените парламентарни избори тој изјави дека направиле анализи, истражувања и консултации со меѓународната заедница, меѓутоа не сака да влијае пред одлуката на Извршниот одбор. Одлуката за избори ќе биде во интерес на државата, рече Заев.