Секогаш во средиштето на збиднувањата...

ФОТО: Еве како изгледа новото име Северна Македонија на Владината страница

Владината страница вечерва беше ажурирана со новото име Северна Македонија, согласно со Преспанскиот договор.

Еве како изгледа веб сајтот vlada.gov.mk:

Инаку како што вечерва објавивме, од овој момент Македонија, станува Република Северна Македонија. Повеќе за тоа прочитајте на следниот линк

Во тренд…