Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Ненадејно почина Димитар Чемков – Циме – легендата на македонското музичко новинарство

На 8. февруари ненадејно почина доајенот на македонската рок музика и македонското музичко новинарство, Димитар Чемков – Циме.

Роден е на 2-ри февруари 1944 та година, а 37 години како музички новинар и уредник беше дел од музичката редакција на Македонско Радио – Радио Скопје.

Музичар и автор на 70-на забавни и новосоздадени фолклорни композиции.

Член на двете најпопуларни рок групи во 60-те и основоположници на македонската рок музикла и рок ен рол сцена: „Бисери“ и „Бис-Без“.

Во тренд…