Секогаш во средиштето на збиднувањата...

После ова видео веќе никогаш нема да ги грицкате ноктите

Грицкањето нокти е лоша навика, и може да биде опасно по здравјето.

Освен што ги нервирате сите во околината, со ноктите во телото влегуваат и куп нечистотии. Можеби веќе предизвикале болки во стомакот, мачнина или дијареја, а не сте знаеле што е причината.

Погледнете како валканите нокти изгледаат под микроскоп, и уште еднаш размислете дали ќе ги грицкате.

Под ноктите може да се најде салмонела и Е. коли, кои на тој начин ќе влезат во телото.