Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Истражување: Вино пред пиво, нема врска со мамурлакот

Пиво пред вино и ќе се чувствуваш добро, вино пред пиво и ќе се чувствуваш чудно – многумина имаат некаков редослед на мешање на алкохолни пијалаци.

Нова студија ја отфрла идејата дека редоследот што го имаме со алкохолните пијалаци влијае на тежината на мамурлакот.

За да ја тестираат теоријата, им дале на 90 волонтери пијалаци во различни редоследи, менувајќи го редоследот една недела подоцна.

Студијата покажала дека како пијаните луѓе се чувствувале и дали повраќале, е најдобар показател за следниот ден. Луѓето би требало да обрнат внимание на ова црвено знаменце, за да ги намалат шансите за лош мамурлак, велат научниците.

Според истражувањето, пиво пред вино нема никаква врска со мамурлакот.