Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Што е грип?

Грип е заразна болест која се вбројува во заболувања на органите за дишење, затоа што најчесто ги напаѓа органите за дишење. Грипот е акутна вирусна болест , што значи дека предизвикува вирус на грип. Болеста се појавува и во вид на епидемија и оандемија, кога е можни да оболат и по неколку милиони луѓе. Светот низ историјата се има соочено со неколку видови на пандемии, меѓу кои најпознати се во 1890, 1918 и 1957 година, кога болеста зафатила и до стотина милиони луѓе.

Заразата на грип е најопасна во првите денови на болеста и лесно преминува од човек на човек. Често се случува заразата да ја пренесуваат и навидум здрави луѓе, што прави уште потешко да се одбраниме од неа. Најчесто се јавува во текот на зимата, затоа што тогаш паѓа имунитетот и поради ладните температури најчесто луѓето се се повеќе заедно на затворени помали простории. Од моментот кога човекот е заразен па до почеток односно појавувањето на првите симптоми на болеста обично проаѓа околу два дена.

Основни симптоми на грипот се

– Главоболка

– Општа слабост

– Болки во коските

– Болки во зглобовите и мускулите

Исто така и телесната температура е зголемена и тоа зголемување варира и може да дојде и до 40 степени. Малку подоцна настанува и затнување на носот, зголемен секрет од носот, напад на сува кашлица, гребење на грлото и градите. Доколку болеста не се ископликува обично трае од седум до десет дена. Постарите луѓе како и оние со хронично заболувања мора да имаат посебен надзор за време на оваа болест затоашто во тие случаеви грипот може да доведе и до смрт на пациентот.

Постојат разни начини за превенција од грип, меѓу кои е и 100% природен хербален лек во форма на раствор ВАРУФЛУ, кој може да се зема за лекување на грипот како и за негова превенција.

ВАРУФЛУ

Варуфлу® перорален раствор

Активност:

ВАРУФЛУ® е хербален лек кој се користи како додаток на стандардната терапија при третман на инфлуенца тип А (грип), хепатит Ц вирус и херпес симплекс вирус тип 1.

Состав:

ВАРУФЛУ® е раствор за перорална употреба, приготвен со екстрактција на растенијата Ferula assafoetida и Visci herba. Содржи: Ferula assafoetida, Visci herba, Methyl parahydrohybenzoate, Prophyl parahydrohybenzoate, Aqua purificata.

1 пакување содржи 200 ml раствор за перорална употреба

Дозирање:

ВАРУФЛУ® се зема на секои 8 (осум) часа по 10 ml пред јадење.

 

Повеќе детали околу овој продукт на следниот ЛИНК.

 

ПР текст

error: Соддржината е заштитена.